A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Liberális tanaival már a gyerekeket is behálózta Soros legújabb, meleglobbista vidéki kitartottja

Kicsit megkapargattuk, ki is az a Nyirati András, akinek jóságos nevű szervezetét, Az emberség erejével Alapítványt a napokban félmillió dollárral, tehát körülbelül 130 millió forinttal szórt meg Soros György pénzügyi spekuláns (vagy ahogyan a balliberális lapokban tanítják: a „filantróp emberbarát”). Sokakat talán nem ér váratlanul, hogy Nyirati András személyében a meleglobbi, a cigány-ügy, az antirasszizmus és az emberi jogok élharcosát, lánglelkű ideológiai támogatóját tisztelhetjük. A PestiSrácok.hu utánanézett, mivel is foglalkozik Nyirati alapítványa.
Régi eszmék új köntösben – nagyjából ez jut az ember eszébe Soros György legújabb bábfigurájáról. Nem meglepő, hiszen Nyirati Andrásnak volt honnan tanulnia a Soros-féle „szabadelvűséget”: ahogy egy uniós szervezet honlapján önmagáról írja, pályafutását 23 évesen kezdte az Amnesty Internationalnél, ahol önkéntes volt.

Ismert, az Amnesty az a Soros-szervezet, amelyik például több százezer menekültet hozna be Európába, és szabadon bocsátaná a rendőrökre kőzáport zúdító Ahmed H.-t is.

Nyirati továbbá ugyanott a következőképp jellemzi saját magát:
Egyetértek Gandhival az erősz@kmentességről. Egyetértek Mandelával, hogy néha nincs más út, csak az erősz@k. Egyetértek Bob Marley-val: kelj fel, állj ki a jogaidért. Néha egyetértek Che Guevarával, de nem hiszem, hogy a cél szentesíti az eszközt. Bizonyos dolgokban egyetértek Buddhával, Jézussal és Mohameddel, de nem hiszek Istenben. 
Egy pécsi fórumon – amelyen egy l3szbikus pszichiáterrel és egy PeMel-taggal (a pécsi MLTBQ közösség – a szerk.) együtt vett részt – pedig annak a véleményének adott hangot, hogy „már gyerekkortól kezdve természetesen kellene kezelni a másságot, és tanárként illetve szülőként is barátságosan, elfogadóan kellene hozzáállni az egész témakörhöz”.

De mivel is foglalkozik pontosan a Nyirati András által vezetett alapítvány? Sokat elmond róluk, hogy a honlapon a „partnerek”, illetve a „barátok” fül alatt többek közt olyan szervezetek nevei sorakoznak, mint például az Amnesty International Magyarország (hogy, hogy nem…), a Labrisz l3szbikus Egyesület (velük 2013 és 2015 között együttműködési megállapodást is kötöttek), a Magyar Szegénységellenes Hálózat és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). A szervezet honlapján egyébként az áll: az alapítványt 2006-ban indították el „lelkes pécsi fiatalok”, hogy az emberi jogok és a szolidaritás eszméit népszerűsítsék.
A szervezet fő célja a társadalmi befogadás erősítése az elnyomott, hátrányosan megkülönböztetett csoportok támogatása és többségi társadalom érzékenyítése által. 
A PestiSrácok.hu utánanézett, hogyan is néznek ki a fentebb meghatározott célok a gyakorlatban. Az alapítvány fő tevékenységi területe az emberi jogi és a demokratikus állampolgárságra való nevelés. Szerintük ugyanis a fiatalokat nem érdeklik a közügyek, a demokratikus rendszertől pedig egyenesen elfordulnak. Az iskolákban sem véleménycsere zajlik – nehezményezte Nyirati az Ökotárs Alapítvány egyik rendezvényén –, hanem csak vissza kell mondani a bemagolt tananyagot. Éppen ezért Nyirati és csapata iskolai és azon kívüli programok, tanórák, műhelyek, tréningek, konferenciák keretében tukmálja liberális tanait a még könnyen befolyásolható fiatalság fejébe – így például az antidiszkriminációt a Pécsi Tudományegyetem jogi és bölcsészettudományi karain.

Továbbá az alapítvány tagja annak a Pécsi Emberi Jogi Nevelési Munkacsoportnak is, amelyben például a pécsi MLTBQ közösség és az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány is részt vesz. Előbbi érzékenyítéssel foglalkozik a meleg emberek iránt, utóbbi pedig hidat igyekszik emelni a romák és magyarok közé. Emellett az Emberség Erejével Alapítvány a szintén Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvánnyal közösen nemrég pályázati programot hirdetett a dél-dunántúli régió három megyéjének civil szervezetei, közösségei számára. Az Erősödő Civil Közösségek elnevezésű pályázati programban 2020-ig, három éven keresztül évente 100 millió forintos nagyságrendű összegre pályázhatnak baranyai, somogyi és tolnai magánszemélyek, informális csoportok és formális szervezetek. Nyirati alapítványának célja az ECK segítségével „a civilek láthatóvá tétele, a közösségépítés, az állampolgársági öntudat, a demokráciafejlesztés, a szervezeterősítés, a mindennapokban az emberek közötti bizalom, a kapcsolatok és együttműködések, a civil közösségek erősítése” – olvasható a pályázat honlapján.

Mindezek fényében nem csoda, hogy Az emberség erejével Alapítvány részesült először Soros György támogatásából: ismert, a PestiSrácok.hu is megírta, hogy a napokban busás összeg, félmillió dollár, vagyis körülbelül 130 millió forint vándorolt a szervezet számlájára a milliárdos spekulánstól propaganda tevékenységük folytatására.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések