Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kesudiós-juharszirupos krémleves - Könnyed pihenő a szervezetünknek az ünnepi sütimaraton után

A karácsony befejeződött, így egy könnyed levest hoztam most Nektek, hiszen a sok-sok nehéz étel után kell egy kis pihenő a szervezetünknek. A kesudiós- juharszirupos krémleves tökéletes téli recept, különleges fűszerezésének hála igazi kuriózum lehet az ünnepi finomságok után. Próbáljátok ki!

Hozzávalók


3 db sárgarépa
60 g csicseriborsó, konzerv
5-7 dl zöldség alaplé
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
gyömbér, ízlés szerint
2 ek. olívaolaj
1 kisebb piros kaliforniai paprika
1 tk. garammasala
3-4 ek. juharszirup
1 csipet kardamom
80 g kesudió
só, bors

Elkészítés


1. Az olívaolajat hőálló nyelű serpenyőben felhevítjük, és azonnal beletesszük a juharszirupot. A sárgarépát felkarikázzuk, a fokhagymát megroppantjuk, a vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd jól beleforgatjuk az olajos juharszirupba. Ha forrni kezd a folyadék, az egész serpenyőt 200 fokra, 20 percre betesszük a sütőbe.

2. A 2 órára hideg vízbe beáztatott kesudiót aprítóban pépesítjük egy kevés olívaolajjal.

3. A sütőből kivett zöldségeket egy edénybe tesszük és tovább forraljuk. Beletesszük a csicseriborsó-konzervet, a garammasalát,kardamomot és a felcsíkozott kaliforniai paprikát és felöntjük alaplével, de először kevesebbel és utána miután merülő turmixxal, vagy sima turmixxalösszepépesítettük, akkor a kívánt állag elérése miatt adagoljunk annyi alaplevet még, amennyit szeretnénk.

4.Sózzuk, borsozzuk, gyömbért reszelünk bele.

5. Ezután hozzákeverjük a kesudiókrémet és tálaljuk. Díszítésként pirított kesudiót tehetünk a tetejére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések