A sajjttal, zöld fűszerekkel és paprikával készült kenyér magában is tökéletes, egy szendvicsben vagy valamilyen forró krémleves mellé pedig valóban páratlan ízélményt nyújt.
Hozzávalók:
350 g liszt
3 tojás
300 ml író vagy íróval kevert joghurt
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
2-3 evőkanál olívaolaj
80 g töltött olajbogyó
80g sült piros húsú paprika
140 g reszelt parmezán sajt
1 evőkanál kakukkfűlevél
2 evőkanál aprított metélőhagyma
Só bors, ízlés szerint
mustármag
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Vajjal vagy olajjal kend ki a sütőformát, majd finoman lisztezd be. Aprítsd fel a zöldségeket, tépd apróra a kakukkfű leveleket. Szitáld egy nagyobb tálba a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, borsot és az őrölt mustármagot. Habverővel verd fel a tojást. Egy másik tálban keverd össze az olajat és az írót / írós joghurtot. Öntsd a tojáshoz és egy habverővel keverd össze. Keverd a lisztbe az olajbogyót, a sült paprikát, a zöld fűszereket és a sajtot. Nyomj mélyedést a közepébe és öntsd bele a tojásos folyadékot. Keverd az egészet addig, míg egy sűrű, ragacsos masszát nem kapsz. Öntsd át az egészet az előkészített formába. Simítsd el a tetejét, kend meg vízzel felvert tojással és díszítsd a tetejét sült paprika-csíkokkal, kakukkfűágakkal, sópehellyel. Süsd 40-45 percig, tűpróbáig, hogy biztosan jól átsüljön.
0 Megjegyzések