Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Hagyományos erdélyi padlizsánkrém

Ez az isteni erdélyi recept a borús estéken is jókedvet varázsolt a családi asztalhoz.

Hozzávalók:


360 gramm kisült padlizsán húsa
2 nagy csipet só
őrölt fekete bors
fél fej lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
100 gramm majonéz

Elkészítés:


Félbevágjuk a padlizsánokat és a húsát lefelé fordítva 180 Celsius fokon, légkeverés nélkül körülbelül 50 percig sütjük őket. Amíg sül a padlizsán, addig finomra vágjuk a lilahagymát és áttörjük a fokhagymát. Ha a padlizsánok kisültek, króm kanállal kikaparjuk a húsúukat és króm villával összetörjük. Az alumínium evőeszköztől befekedhet a padlizsán. Végül megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, a fokhagymát és a majonézt, majd összekavarjuk. Érdemes 1 napig hűtőben érlelni, úgy lesz igazán finom az íze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések