Eláruljuk, mivel okozza a legnagyobb örömet a gyerekeknek – karácsonykor is! Nem lehet melléfogni, ha palacsintát süt nekik! Az ünnep kedvéért lehet egy kicsit különlegesebb. Még nagyobb lesz az öröm, ha csokiöntet is kerül mellé!
Hozzávalók 4 személyre:
2 nagyobb savanykás alma
2 tojás
1 citrom reszelt héja
1 mk. őrölt fahéj
3 ek. cukor
2 ek. vaj
1 mk. sütőpor
8 dkg liszt
kb. 1 dl tej
olaj a sütéshez
A csokoládéöntethez:
10 dkg étcsokoládé (min. 60%-os)
2 ek. tejszín
Elkészítés
1. Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn keverőtálba reszeljük. A reszelt almához hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt citromhéjat, a fahéjat, a cukrot, a puha vajat, a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű palacsintatésztát kapjunk. 10 percet pihentetjük.
2. A masszából serpenyőben, kevés olajon, merőkanállal adagolva, kicsi, nem túl vékony, palacsintákat sütünk.
3. A csokoládét tálkába tördeljük, vízgőz fölött felolvasztjuk és belekeverjük a tejszínt.
Tálaláskor az almapalacsintákat egymásra halmozzuk, és meglocsoljuk a csokoládéval.
Tipp:
Az almapalacsintához legjobb a kemény húsú lédús alma, ami ízlés szerint lehet édeskésebb is. A tésztához adhatunk még 1 kiskanál őrölt szegfűszeget, 1 kiskanálnyi finomra reszelt friss gyömbért, vagy 3 szem porrá őrölt kardamommagot – így máris karácsonyi hangulatúvá válik! (A nagyobbaknak pedig 1 ek. konyak is kerülhet az öntetbe!)
0 Megjegyzések