A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy kutató szerint 2027-ben érkezik az emberiséget sújtó igazi apokalipszis!

Ha a számításai helyesek – és eddig még egyszer sem tévedett – akkor 2027-ben, vagyis 10 éven belül 214 billió kalória fog hiányozni a világban.
Ez magyarra lefordítva azt fogja jelenteni, hogy drasztikus élelmiszerválság fog bekövetkezni a világban, mely minden nemzetet, kontinenst és embert érinteni fog. Egy globális élelmiszerválság ugyanis Földszerte nagy éhínségeket hozhat magával.
“Lehetséges, hogy fordulóponthoz érünk a globális élelmezésben és mezőgazdaságban, ha a drámaian megnőtt kereslet meghaladja az élelmiszertermelő rendszerek szerkezeti kapacitását” – állítja.
A TED konferencián beszélt az elképesztő mértékű katasztrófáról.

Hozzátetet, hogy ez nem csak éhezéshez, hanem hatalmasságok, kormányok bukásához is elfog vezetni, amivel megborul a politikai és hatalmi egyensúly a világban.

Szerinte az emberiség pusztulása nem egy látványos és gyors természeti katasztrófához köthető majd, hanem ehhez a lassú, de annál halálosabb folyamathoz.

Nem csak szörnyű víziókat vázol azonban, hanem javaslatokat is tesz, hogyan tudjuk elkerülni a katasztrófát.

Ehhez azonban komoly, nemzetközi határokon átívelő együttműködésre lenne szükség, ez pedig hiányzik a világból.
Globális élelmiszerválságról 2007 végétől kezdtek széles körben beszélni.
A fenyegető válság globális jellegét mutatja, hogy az ENSZ 82 országot figyelmeztetett – kiemelve Kínát -, hogy fokozottan tartalékolják élelmiszerkészleteiket. 1980 óta a világ gabonakészletei a legalacsonyabb szintre csökkentek. Három hónapra elégséges csupán a világ gabonakészlete.

Ez pedig vészesen kevés, és nem lesz minden ember számára elég, ha bekövetkezik a katasztrófa.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések