Nagyon egyszerűen elkészíthető süti, és nagyon finom is. Kíváncsian várom a családom és a barátom véleményét..
Hozzávalók / 4 adag
Tészta
25 dkg finomliszt
10 dkg étcsokoládé (reszelt)
12.5 dkg porcukor
12.5 dkg margarin
1 db tojás
1 csipet só
1 narancsból nyert narancshéj
1 késhegynyi sütőpor
Krém
20 dkg fehér csokoládé
2 ek cointreau
Elkészítés
Tészta
Az étcsokit lereszeljük, mint ahogy a narancs héját.
A tészta valamennyi hozzávalóját összegyúrjuk, és folpackban kb. fél órát a hűtőszekrényben hűtjük.
A tésztát liszttel megszórt munkalapon kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és négyzeteket vagy karikákat szúrunk ki belőle. A kekszek felének a közepét pedig szív alakú formával is kiszúrjuk.
Sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük. Sütési hőmérséklet: elektromos sütőt 165 fokra előmelegítjük, és légkeverésesen kb. 7-10 perc alatt készre sütjük.
Krém
A fehér csokit gőz fölött felolvasztjuk, és két kanál narancslikőrt teszünk hozzá.... A csoki összeugrik.
Az így keletkezett krémet egy habzsákba tesszük, és a telített kekszek közepére nyomjuk. Erre a szívecskés kekszet ráhelyezzük úgy, hogy a fehér csoki a szív formát teljes egészében kitöltse.
0 Megjegyzések