Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A klasszikus franciasaláta receptje: nem lehet elrontani

A majonézes franciasaláta nem hiányozhat semmilyen ünnepi hidegtálról.
Házibulik nagy kedvence az egyszerűen elkészíthető franciasaláta, amely pirítóssal, önmagában vagy köretként is népszerű. Még könnyebb dolgod lesz, ha a szinte minden boltban kapható, mélyhűtött franciasaláta-keveréket használod hozzá, de ha a klasszikus recepttel dolgoznál, akkor ezt próbáld ki. Érdemes előre elkészíteni, mert kifejezetten jót tesz neki, ha sokáig pihenteted a hűtőben. 

Hozzávalók 8 személyre:


20 dkg sárgarépa
20 dkg zöldborsó
20 dkg alma
20 dkg ecetes uborka
10 dkg krumpli
10 dkg fehérrépa
6 dl majonéz
4 dl tejföl
4 evőkanál mustárcitromlé

Elkészítés:


A krumplit, sárgarépát és a fehérrépát vágd apró, lehetőleg azonos nagyságú kockákra, majd főzd tíz percig. Add hozzá a borsót, és azzal is főzd még öt-tíz percig attól függően, hogy mennyire roppanósan szereted a zöldségeket. Szűrd le, csepegtesd le, és hűtsd egy kicsit.

A tejfölt keverd össze a majonézzel és a mustárral. Ebbe a szószba rakd bele a zöldségeket, valamint a felkockázott uborkát és almát. Ízlés szerint sózd  és borsozd meg, csepegtess bele citromlevet. Ha kicsit édesebben szereted, kevés cukrot - ehhez a mennyiséghez 1-2 teáskanál elég - is tehetsz bele. Rakd hűtőbe tálalás előtt, hogy az ízek jól összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések