A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tiltsák be a Csipkerózsikát, mert sz3xuáIis zaklatásra tanít – követeli az anya

Első hallásra elég meredeknek tűnik az elképzelés, ha azonban a dolgok mélyére ásunk, egész más képet mutat a történet.
Felháborodva követeli egy első osztályos kisgyermek édesanyja, hogy tiltsák be a Csipkerózsika című mesét – vagy legalábbis távolítsák el a kicsik tananyagából – annak ugyanis nem elég, hogy sz3xuáIis tartalma van, de rossz példát mutat a gyerekeknek. Az angliai North Shieldsben élő Sarah Hall szerint ugyanis a történet egyik legfontosabb eleme – miszerint a herceg csókjával ébreszti fel a százéves álomba zuhant lányt – egész konkrétan sz3xuáIis zaklatásnak minősül, és arra tanítja a fiatalon sok mindenre fogékony gyerekeket, hogy beleegyezés nélkül csókolgassák az alvó lányokat – írja a Daily Mail.

A negyvenéves asszony az utóbbi hónapok sz3xuáIis zaklatási botrányai kapcsán kezdett el gondolkodni a témán. “A fiam abban az életkorban van, hogy mindent elsajátít, amit lát. Nem hinném, hogy teljesen ki kéne venni a történetet a tananyagból, idősebb gyerekeknek ugyanis jó forrás lenne egy vitaindításhoz. Lehetne beszélni a sz3xuáIis beleegyezésről és arról, hogy vajon hogy érezte magát a hercegnő” – magyarázta az asszony.

Sz3xuáIis zaklatás-történet vagy ártatlan tündérmese?


Első hallásra valószínűleg sokan legyintenek Sarah Hall kezdeményezésére, mondván: ez mégiscsak egy mese, amin generációk nőttek fel! Mi baj lenne vele? Ha azonban kicsit jobban a történet mélyére ásunk, már nem ilyen egyértelmű a dolog.

Noha a Csipkerózsikát eredetileg Charles Perrault jegyezte fel majd adta ki 1697-ben (a Histoires ou contes du temps passé című kötetben), legtöbben mégis a Grimm-testvérekkel azonosítják, akik 1812-es kötetükben jelentették meg. Már az első kiadásokat is komoly kritikák érték, mondván: noha címükben gyermekmesék, nem igazán gyerekeknek szólnak. A későbbi kiadások során emiatt több változtatás történt a “mesékben”, így például a Hófehérke illetve a Jancsi és Juliska mesékben a gonosz édesanyából gonosz mostohaanya lett, valamint jó pár sz3xuáIis utalástól is megszabadultak, mint például Aranyhaj (Rapunzel) növekvő hasáról a herceg látogatásai után – ugyanakkor az erősz@kot nem csökkentették.

A Csipkerózsika eredeti verziója is jóval meredekebb volt a ma ismertnél. Ha ezt a verziót vesszük alapul, akkor már sokkal jobban meg tudjuk érteni Sarah Hall felháborodását: ebben ugyanis az álomba szenderült lányt nem ébreszti fel a herceg csókja, hanem továbbra is kómában marad. Sőt, teherbe is esik a hercegtől, megszüli ikreit – ezalatt továbbra is alszik! – majd csak akkor tér magához, amikor az egyik csecsemő kiszívja az ujjából a mérget. Azaz itt a herceg tulajdonképpen megerősz@kolja a százéves álomba szenderült szépséget!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések