A hagyományos receptek egyik legjobbja! Ebből az ételből nem lehet túl sokat készíteni, bármekkora adagot főzök, villámgyorsan elfogy.
Hozzávalók:
2 kg sertésköröm
1 evőkanál zsír
3 nagy vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
2 zöld paprika
2 paradicsom
fél evőkanál édes pirospaprika
fél teáskanál csípős pirospaprika
fél teáskanál őrölt kömény
1,5 dl száraz vörösbor
só, bors
Elkészítése:
A körmöket jól megmossuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk és a zsírban dinsztelni kezdjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Amikor a hagyma már megfelelő állagú, hozzáadjuk a pirospaprikát és beleforgatjuk a körmöket. Ezt követően felöntjük a borral és hozzáadjuk a többi fűszert is. A paradicsomot és a paprikát megtisztítjuk, felszeleteljük és a hús mellé tesszük, néhány percig főzzük, majd felöntjük egy kevés vízzel. Lassú tűzünk 3-4 óra alatt készre főzzük, időnként megkavargatjuk és ha szükséges pótoljuk az elfőtt vizet, hogy ne süljön oda a hús. Mikor a hús elkezd leválni a csontról, akkor el is készült a pörkölt. Köretnek burgonyát tálalunk mellé.

0 Megjegyzések