Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Rigó Jancsi muffin, ha rajongsz ezért a hagyományos süteményért, a muffin változatát imádni fogod!

Hoztam nektek egy pár darab Rigó Jancsi muffint. Tegnap jutott az eszembe, hogy még soha nem készítettem ilyet. Most rászántam magamat. Nagyon gyorsan elkészült és nagyon finom.
Hozzávalók: 

A piskótához
4 tojás
16 dkg cukor
30 ml olaj
13 dkg liszt
3 dkg kakaópor
fél kávéskanál sütőpor

A krémhez
3 dl tejszín
10 dkg csokoládé
1 csomag vaníliás cukor

A tetejére
5 dkg étcsokoládé
5 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál olaj

Elkészítés

A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk.A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport. A masszát egyenlően elosztva a muffinpapírba kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt megsütjük.Langyosra hűtjük, lehúzzuk róla a papírt és éles késsel levágjuk a muffinok kalapját.A krémhez a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habba keverjük. Ezzel a krémmel megtöltjük a muffinokat. A kalapokat, mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések