Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Remetepecsenye – ez az étel nagyon tetszik nekem!

Nagyon szívesen fogyasztják vendégeink! Egy négytagú család részére a következő hozzávalókat kell beszerezni:

Hozzávalók


1/2 kg sertéskaraj,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál mustár,
kevés reszelt szerecsendió,
2 dl ketchup,
10 dkg zsír,
pisi só

Elkészítés


A felszeletelt hús kissé kiverjük, majd besózzuk, és forró zsírban megsütjük. Ezután kivesszük a zsírból, és félretesszük.
A visszamaradt zsírba beletesszük a mustárt, ráreszeljük a fokhagymát, ráöntjük a ketchupot. Ha túl sűrű lenne, egy kis vízzel esetleg csontlével felengedjük.
A lébe belereszeljük egy kevés szerecsendiót, és az egészet felforraljuk.
Tálaláskor a köret mellé helyezzük a megsütött karajokat, és nyakon öntjük az említett mártással.
Lehet rizzsel, hasábburgonyával tálalni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések