Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mustáros tepsis sertéssült, ennél finomabb, zamatosabb nem is lehetne!

A hús fenségesen omlós, a külseje viszont ínycsiklandó roppanós a mézes máznak köszönhetően. A mustár különleges ízt ad neki! Nem lehet eleget készíteni belőle!

Hozzávalók:


1 kg sertéslapocka, comb, vagy tarja (tetszés szerint)
2 evőkanál méz
2 evőkanál mustár
bors
olaj

Elkészítés:


A húst mossuk meg és vágjuk nagyobb darabokra. Egy serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat és a húsok minden oldalát pirítsuk meg, nagy lángon. Mikor a hús megpirult, vegyük ki a serpenyőből és tegyük alufóliával bélelt tepsibe. A mézet, a mustárt és a fűszereket keverjük össze, kenjük be vele a húsokat, öntsünk rá egy kevés vizet, fedjük le alufóliával, majd 180 fokos sütőben süssük nagyjából 40 percig. Vegyük le róla a fóliát és hagyjuk még pirulni pár percet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések