Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Márványos (mazsolás) kuglóf csokival nyakonöntve

Ínycsiklandó karácsonyi finomság! Egyszerűen elkészíthető és nagyon ízletes, ha szeretitek a csokis finomságokat ez biztosan kedvenc lesz! Az ünnepi készülődés is kellemesebb, ha ilyen csodás édességgel tesszük varázslatosabbá a mindennapokat.

Hozzávalók


5 tojás, 20 dkg cukor,
16 dkg margarin,
2 cs vaníliás cukor,
2 dl tej,
30 dkg liszt,
fél cs sütőpor,
2 ek kakaó (holland),
citrom reszelt héja,
mazsola (ízlés szerint),
1 tábla ét v tejcsoki,
1 dl habtejszín.

Elkészítés


A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá vertem, félretettem. A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra vertem. Felolvasztottam a margarint, beleöntöttem a tojássárgás habba, azt is beledolgoztam, majd a tejet is, végül a sütőporos lisztet és 1 citrom reszelt héját. Fakanál segítségével beledolgoztam a fehérjehabot a tojássárgás masszába. Óvatosan hogy ne törjön meg a hab. Kivajaztam a formám, a tészta felét beleöntöttem, a másik felébe belekevertem a kakaót. Majd ráöntöttem a sárga tésztára. Rászórtam a mazsolát. Előmelegített sütőbe, 160 fokon kb 1 órát sütöttem. Végén tepsire ráfordítottam, visszatettem sütőbe kb negyed órát még sütöttem, hogy rendesen átsüljön.

A tejcsokit (én Milkát használtam) gőz fölött a tejszínnel felolvasztottam, ráöntöttem a kuglófra, darált dióval és mandarinnal díszítettem.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések