Sokak kedvence: mákos guba torta vaníliasodóval. Íme, hoztunk hozzá egy egyszerű receptet:
Hozzávalók
4 db száraz kifli
5 dl tej
1 cs vaníliás cukor
3 db tojássárgája
3 db felvert tojásfehérje (sok helyen nem írjak, pedig ettől lesz olyan isteni és lágy)
3 dkg kristálycukor
15 dkg mák
5 dkg porcukor
Elkészítése
1. A kifliket felkarikázom és egy nagy tálba teszem.
2. A tejet a vaníliás cukorral, a kristálycukorral és a tojássárgákkal felforralom. Utána ezt ráontom a kiflikre.
3. Összekeverem a mákot a porcukorral és összekeverem a tejes kiflidarabokkal.
4. Felverem a tojásfehérjét és hozzákeverem a tejes-mákos kiflikhez.
5. Sütőpapírral belelt tortaformába teszem vagy vajjal kikent jénaiba, 25-30 percig kell sütni (én kb 3 percig nagy lángon sutom aztán kicsin végig).
Vaníliásodó:
1 cs vaníliapuding
7 dl tej
1.5 ek kristálycukor
Amikor kihult a teszta es a sodo sem forro mar akkor raontom a makos tesztara es talalom.
Jó sütkérezést mindenkinek!
0 Megjegyzések