Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Ínycsiklandó zöldborsóleves húsgombócokkal, a család kedvenc levese lett!

Mindig nagy sikere van ennek a finomságnak, ezért van, hogy még hétvégén is ezt készítjük húsleves helyett. Fenséges és könnyen elkészíthető!

Hozzávalók:


200 g zöldborsó (üveges konzerv vagy fagyasztott is jó)
3 sárgarépa
1 hagyma
1 teáskanál pirospaprika
bors
olaj

A húsgombóchoz:
500 g darált hús (marha, vagy sertés)
fél bögre rizs (2,5 dl-s bögre)
1 tojás
bors

Elkészítés:


A hagymát vágjuk apróra és kevés olajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a pirospaprikát. A megtisztított, felkarikázott sárgarépát is tegyük bele és öntsünk rá nagyjából 3 liter vizet. Adjuk hozzá a zöldborsót és fűszerezzük. Készítsük el a gombócokat, a darált húst, a rizst, a tojást és a fűszereket keverjük össze. Vizes kézzel formázzunk gombócokat belőle és tegyük a levesbe. Fedő alatt főzzük nagyjából 25 percig, amíg a gombócok és a zöldségek is megfőnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések