Gyerekkorom disznóvágásait juttatja eszembe.
A kolbász jellemzően téli finomság, melyet általában a disznóvágást követően szoktak elkészíteni. Ha azonban nem felel meg ízlésünknek a készen kapott termék, melyet piacon illetve a hentesnél szerezhetünk be, akkor készítsük el mi magunk az ízletes harapnivalót.
A szakácsok állítása szerint, a jó kolbász titka a minőségi hozzávalókban, az arányok betartásában, a megfelelő bél kiválasztásában, illetve a szárításban és füstölésben rejlik.
Az alábbiakban bemutatunk két hagyományos kolbász receptet, melyet, ha követsz, te is ízletes házi kolbász tudsz előállítani az otthonodban.
Hagyományos kolbász recept
A kolbász hozzávalói:
6 kg disznóhús
10 m disznóbél
só
csombor (borsfű)
csípős paprika
10 cikk fokhagyma
Elkészítési javaslat: A hús megmossuk, ledaráljuk. A disznóbelet megpucoljuk és előkészítjük a töltésre. A húst befűszerezzük a felsorolt fűszerekkel, és a belekbe töltjük.
Disznókolbász készítése
A kolbász hozzávalói:
1.5 kg kövér disznóhús
2 m disznóbél
40 gr fokhagyma
30 gr só
8 gr őrölt bors
25 gr édes paprika
250 ml csontlé
1 kanál szárított csombor
Elkészítési javaslat: A hús megmossuk, ledaráljuk. A disznó belet megpucoljuk és előkészítjük a töltésre. A húst befűszerezzük a felsorolt fűszerekkel, és a belekbe töltjük.
0 Megjegyzések