Hatékony, betartható, jól működő javaslatok.
Nincs nagyobb érték az egészségnél, melybe beletartozik a test és a szellem egészsége is. Az emberek kutatnak az életvezetési tanácsok után, és keresik azt az életmódot, mely a fizikai és mentális jólétet hosszútávon biztosítja számukra.
A régi indiaiak nemcsak felbecsülhetetlen vallási, kulturális és filozófiai értékeket hagytak maguk után, de életmódjuk is beilleszthető és alkalmazható a modern kori ember civilizációs és fogyasztói társadalmi ártalmak által terhelt mindennapjaiba is.
Étkezz természetesen!
Az indiaiak olyan ételek fogyasztását részesítik előnyben, melyek a lehető legközelebb állnak a természetes állapotukhoz. A minél kevesebb sózással és egészséges fűszerezéssel készült ételeket fogyasztják, és kerülik az olajban való sütést. Emellett a mesterséges adalékanyagokat is próbálják kiiktatni.
Hitük szerint a túl sok szénhidrát vagy alkohol akadályozza a prána, vagyis az életenergia áramlását, mivel ezek miatt felhevül a szervezet. Az indiaiak fő táplálékai a rizs, a főtt magvak és gabonafélék, a friss gyümölcsök és párolt zöldségek, étkezésükben pedig a mértékletesség dominál.
A gyümölcs- és zöldségfogyasztás nem feltétlenül vegán életmódot jelent, de mindenképpen meghozza a szervezetben azt az egyensúlyt, ami szükséges a harmonikus táplálkozáshoz. Az indiaiak szerint minden zöldfélét ajánlatos a szezonjában fogyasztani.
Így a szervezet összhangba kerül a természet ritmusával és az évszakok váltakozásával. Biológiai szempontból ilyenkor a legfrissebbek és tápanyagokkal teliek a termések, és az sem utolsó szempont, hogy a szezonjukban megfizethetőek.
Az alvásnak nemcsak a mennyisége, hanem a minősége is számít az indiaiaknál. Alvás előtt pár órával már nem esznek semmit, különösen szénhidráttartalmú ételeket nem. Ezek ugyanis nagyobb terhet rónak a szívre, ami a szervezet cukortól való megtisztítása során nagyobb mennyiségű szén-dioxidot pumpál ki, megterhelve ezzel a tüdőt is. Mindez befolyásolja a nyugodt éjszakai pihenést és regenerálódást is.
Elnézve az indiai jógikat, az ember leginkább a nyugalmukat irigyli. Az idegesség szervezetre gyakorolt negatív hatása nem elhanyagolandó. A feszültség és stressz nemcsak álmatlanságot okoz, hanem az emésztőrendszerre is negatív hatással van.
Hitük szerint a túl sok szénhidrát vagy alkohol akadályozza a prána, vagyis az életenergia áramlását, mivel ezek miatt felhevül a szervezet. Az indiaiak fő táplálékai a rizs, a főtt magvak és gabonafélék, a friss gyümölcsök és párolt zöldségek, étkezésükben pedig a mértékletesség dominál.
Sok gyümölcs és zöldség
A gyümölcs- és zöldségfogyasztás nem feltétlenül vegán életmódot jelent, de mindenképpen meghozza a szervezetben azt az egyensúlyt, ami szükséges a harmonikus táplálkozáshoz. Az indiaiak szerint minden zöldfélét ajánlatos a szezonjában fogyasztani.
Így a szervezet összhangba kerül a természet ritmusával és az évszakok váltakozásával. Biológiai szempontból ilyenkor a legfrissebbek és tápanyagokkal teliek a termések, és az sem utolsó szempont, hogy a szezonjukban megfizethetőek.
Aludj eleget!
Az alvásnak nemcsak a mennyisége, hanem a minősége is számít az indiaiaknál. Alvás előtt pár órával már nem esznek semmit, különösen szénhidráttartalmú ételeket nem. Ezek ugyanis nagyobb terhet rónak a szívre, ami a szervezet cukortól való megtisztítása során nagyobb mennyiségű szén-dioxidot pumpál ki, megterhelve ezzel a tüdőt is. Mindez befolyásolja a nyugodt éjszakai pihenést és regenerálódást is.
Találd meg a lelki egyensúlyt!
Elnézve az indiai jógikat, az ember leginkább a nyugalmukat irigyli. Az idegesség szervezetre gyakorolt negatív hatása nem elhanyagolandó. A feszültség és stressz nemcsak álmatlanságot okoz, hanem az emésztőrendszerre is negatív hatással van.
0 Megjegyzések