Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi kenyér jénaiban sütve! A friss, puha házi kenyérnél nincs is finomabb!

Első kenyerem, de nem vágtam be elég mélyen. Ha a bolti kenyerek helyett szeretnél házi finomságot készíteni a családnak, próbáld ki ezt a receptet!

Hozzávalók


50 dkg liszt
18 g élesztő
1 dl tej
3 dl langyos víz
1 teáskanál só (de kicsit sótlan lett ennyitől)
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál olaj

Elkészítés


Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A kenyér hozzávalóit tálba tesszük és dagasztani kezdjük. Meleg helyen kelesztjük, amíg a tészta kétszeresére nő. Sütés: 200 fokon 20 percig lefedve a jénaiban, utána 20-25 percig fedő nélkül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések