Garantáltan a kedvenced lesz.
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg gesztenyepüré (édesített)
- 2 evőkanál tejszín (30%-os)
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál rum
- 4 evőkanál darált mák
- 1 evőkanál vaníliás porcukor
- 5 dkg magozott meggybefőtt
Elkészítés:
A gesztenyepürét tálba téve villával összetörjük, majd belekeverjük a tejszínt, a puha vajat, a rumot, és lefóliázva, fél órára hűtőbe tesszük.
A darált mákot a vaníliás porcukorral összekeverjük. A gesztenyemasszából vizes kézzel diónyi darabokat csípünk, tenyérrel kilapítjuk,1-1 meggyet teszünk a közepére, és kigömbölygetjük úgy, hogy a meggy a massza közepén maradjon.
Végül a porcukros mákba forgatjuk, és a hűtőben jól lehűtjük. Tálaláskor tehetjük kicsi papírkosárkákba is.
0 Megjegyzések