Mostanában bármit főzök tárkonyos leves lesz belőle… van benne igazság… :-) Aminek a legjobban örülök, hogy így még a gyermekeink is megeszik!
Hozzávalók
30 dkg borjúhús, vagy sovány sertéshús,
2 darab sárgarépa,
2 db gyökér,
2 db burgonya,
kisebb zeller,
1 fej vöröshagyma,
2 tojás,
bors,
ecet,
tárkonylé.
Elkészítés
Úgy kell elkészíteni a levest, hogy a húst kockára vágva sós vízben főzni kezdjük.
Amikor felfő, a hosszú metéltre vágott zöldségféléket hozzáadjuk. Ugyancsak beletesszük a vöröshagymát.
Amikor a hús is és a zöldség is puhára főtt, akkor két tojássárgáját 1 kanál liszttel szép simára keverünk, és besűrítjük a levest. Borssal, tárkonylével ízesítjük.
0 Megjegyzések