A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezért tegyél tojást a kávédba

Lehet, hogy furcsán hangzik, de hidd el, megéri kipróbálnod!
A recept rendkívül egyszerű, de nagyon ütős az eredmény, méghozzá több okból is.

A csészédben a gőzölgő feketéd a tojással egy krémes és tartalmas csemege lesz. Kiválóan feltölt, rengeteg energiával lát el - írja a Ripost.

Tehát túl azon, hogy különösen finom, ráadásul még egészséges is! Tulajdonképpen egy kicsit olyan, mintha egyszerre fogyasztanád el a reggelidet és az ébredés utáni kávét.

A baktériumoktól, szalmonellától sem kell aggódnod, hiszen az igazán forró kávé nagyjából csaknem 100 fokos, a szalmonella pedig ezt a hőt már nem bírja. És ha ismerősnek érzed a kávé és a tojás társítását, akkor nem tévedsz: ez a két elem bizony a tiramisunak is alapvető összetevője. Az új koktélod is nagyban fog emlékeztetni erre az az ízvilágra.

Így készítsd el!


Mindössze annyi, hogy a gőzölgő feketébe egy felvert tojássárgáját keverj. Ha pedig igazi ízorgiára vágysz, akkor a tojássárgáját előzőleg 2 kanál sűrített tejjel és kevés cukorral keverd habosra, így add hozzá a kávédhoz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések