Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egyszer kipróbáltam, azóta csak ezt kéri a család! Elárulom, hogy hogyan készítem én a rántott húst

Így még biztosan nem próbáltad!
A rántott hús klasszikus panírjával néha érdemes kísérletezni. Van aki szezámmagot, sajtot kever bele, így dobja fel a szokásos menüt, de vannak olyanok is, akik ennél jóval merészebbek - teljesen lecserélik a panírt. Íme néhány variáció:

1. Pisztáciabunda


Durvára daráljuk a pisztáciát, borsos fűszerkeveréket öntünk hozzá, elkeverjük. A húst liszben, tojásban, majd ebben a pisztáciában forgatjuk meg. Vigyázni kell vele, nehogy megégjen, mert keserű lesz.

2. Parmezános csirkemell


Előkészítjük a húst, de amikor a tojásozáshoz érünk, nagyon figyelni kell: vékony réteg tojás legyen rajta, azon jobban megtapad a sajt. A reszelt parmezánt még egy kis quinoával is megbolondíthatod.

3. Pekándiós, mustáros bevonat


Igazán ínyenceknek való fogás, a legjobb, hogy a lisztezést meg is spórolhatod, ha mustáros habarást kiegészíted tojással és ebbe mártod meg a húst. Darált, fűszerezett (bors, paprika, gyömbér) pekándióba megforgatod és már sütheted is.

4. Szezámmagos, fokhagymás bunda


Az egyik kedvencem. Annyi a titok, hogy miután megforgattad a húst lisztben, mézes-fokhagymás tojásba mártod, majd utána szezámmagba. Ropogós lesz a bunda, de arra figyelj, hogy lehetőleg sütőpapíron süsd, nehogy odaégjenek a magvacskák. A mag is olajos, nem érdemes az ilyeneket olajban sütni.

5. Kukoricapelyhes


A kukoricapehely nem csak a tejbe jó! Kicsit megdarálva (de nem liszt állagúra!) tökéletesen pótolja a zsemlemorzsa helyét. Garantáltan a gyerekek kedvence lesz!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések