A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legjobb rezsicsökkentő módszer: hogyan olvaszthatod le a hűtőt gyorsan?

Felejtsd el a hajszárítót, és késsel se kapargasd!
Nem vitás, hogy a hűtő megfelelő működés mellett is az egyik legnagyobb áramzabáló a lakásban, azt viszont már kevesebben tudják, hogy ha bejegesedik, akár 30%-kal nagyobb fogyasztással is számolhat az ember.

Bár a legújabb típusok már rendelkeznek automatikus leolvasztás funkcióval, a legtöbb háztartásban még a hagyományos hűtőszekrények zúgnak a sarokban. Az évi egyszeri vagy kétszeri leolvasztásukkal rengeteget lehet spórolni, de a hosszadalmas munka miatt ez nem tartozik a kedvenc háztartási feladatok közé.

Hűtőolvasztás gyorsan

Ha már néhány milliméteres jégréteget látsz a hűtőszekrény oldalán, érdemes nekiállnod a procedúrának. Bár sokan esnek neki késsel vagy hajszárítóval, létezik egy ennél is hatékonyabb és biztonságosabb megoldás, amihez mindössze egy edényre és egy vastag vágódeszkára vagy edényalátétre lesz szükséged.

Nulladik lépésként természetesen húzd ki a konnektorból a gépet, és tegyél fel forrni vizet egy nagy edényben. Míg a víz felforr, pakolj le mindent a polcokról. Ha hajlamos vagy elfeledkezni a régi ételekről, ezzel egyúttal remek alkalom nyílik arra, hogy átnézd a lekvárokat, savanyúságokat, és szortírozd közülük a lejárt szavatosságúakat.

Forró víz a hűtőbe

A kiürült polcokat el is távolíthatod, ha pedig felforrt a víz, tegyél egy faalátétet vagy egy vastag vágódeszkát a hűtőszekrény aljára. Erre állítsd a vízzel teli fazekat, végül csukd rá a hűtőajtót, és hagyd néhány percig dolgozni a forró vízpárát. Mivel az ajtóból kicsorog majd a víz, készíts elő néhány rongyot a feltörléshez.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések