Kedvelj és ajánlj minket a facebookon is

Beraking News

Hirdetés

A 10 legerősebb görcsoldó gyógynövény, amit minden nőnek ismernie kell: ezeket idd fájdalmas menstruációra

Sajnos túl kevesen ismerik őket, pedig sok női bajra megoldást jelentenek.
A menstruációval járó fájdalmak rengeteg nő napjait keserítik meg. Akadnak ugyan olyan szerencsések, akik csak egy kis kellemetlenséget éreznek, sokaknak mégis erős görcsökkel, émelygéssel és erős vérzéssel kell számolniuk hónapról hónapra.

Bevált tippje csaknem mindenkinek van: a vény nélkül kapható gyógyszerek mellett sokan teakeverékekkel, melegítőpárnával, sok-sok gyümölcs fogyasztásával próbálják enyhíteni a fájdalmakat kisebb-nagyobb sikerrel.

Görcsoldó gyógynövények

A következő tíz gyógynövényt már a nagyanyáink is ismerték, mára mégis kevésbé élnek a köztudatban. Nagy kár, hiszen a nők számára igazi kincseket jelentenek: a görcsoldás mellett számos egyéb jó tulajdonságuk miatt is érdemes megbarátkoznod velük.

A gyógynövények a bennük található cseranyagok, flavonoidok, illóolajok, keserűanyagok révén segítenek a görcsoldásban, a nyugtatásban, a hormontermelés szabályozásában vagy épp a vérzésmennyiség csökkentésében. 

Alkalmazásuknál mindig figyelj az adagolásra: csak az előírt mennyiséget fogyaszd el teaként vagy más készítmények formájában. A hosszú távú kúráról előzetesen mindig egyeztess az orvosoddal. Terhesség és szoptatás esetén sem mindegyik ajánlott, kérd ki a doktor tanácsát, mielőtt alkalmaznád őket!
A palástfű igazi női csodaszer, nem véletlen, hogy több nyelven női kabátnak is nevezik. Teája oldja a görcsöket, segít a hormonproblémákon, terhességnél erősíti a méhet, sőt, a klimax tüneteit is enyhíti.
A libapimpó erős fájdalmakra gyógyír, de a méh erősítésével a nőgyógyászati problémákon is segít. Régen tejjel leforrázva, fahéjjal és mézzel itták, de egyszerűen, teaként is hatásos.
A fogpiszkálófű ellazítja a méh izomzatát, ezzel enyhíti a fájdalmakat. Segíti a hormonháztartás egyensúlyát, és hozzájárul a jó közérzethez is.
A cickafark bárhol beszerezhető gyógynövény, használható fájdalomcsillapításra, a PMS tüneteinek enyhítésére, de a kismedence problémáira, sőt, emésztési bajokra is.
A poloskavészt főként a menstruációs fájdalmak és a változókori panaszok enyhítésére alkalmazzák. Terhesség és szoptatás esetén nem ajánlott, és hosszú távú használatánál is érdemes orvossal egyeztetni.
Nemcsak a görcsöket oldja, de a vérzés erősségét is jelentősen csökkenti a vérontófű. Ha a menstruáció hasmenéssel társul, szintén segítséget jelenthet.
Fájdalmas és rendszertelen havivérzés esetén hasznos lehet a fehér árvacsalán. Régen húgyúti problémákat is gyógyítottak vele. Teája mellett salátákba, főzelékbe és rántottába tehető.
A vérzés erősségét csökkenti, és a hormonok szabályozásában is segít a pásztortáska. Jól keverhető más gyógynövényekkel, de frissen akár salátában és levesben is fogyasztható.
Az acsalapu a menstruációs görcsök mellett a fejfájást is hatékonyan enyhíti, de nyugtató és vízhajtó hatása is ismert. Teakeverékként, kis mennyiségben ajánlott csak fogyasztani.
A fekete üröm segít a kimaradó, rendszertelen menstruáció beállításában is. Nem összekeverendő a fehér ürömmel, ami viszont hallucinogén hatásáról ismert.

Nincsenek megjegyzések