Nagyon gyorsan elkészítheted ezt a finom süteményt, ráadásul csak néhány dolog kell hozzá.
Garantáltan percek alatt el fog fogyni!
Hozzávalók a tésztához:
150 g liszt
1 tojás
100 ml tej
3 evőkanál olaj
80 g porcukor
30 g kakaópor
10 g sütőpor
100 g áfonya (vagy valamilyen bogyós gyümölcs)
Hozzávalók a krémhez:
400 g tejszín
80 g porcukor
Elkészítés:
Verjük fel a tojást a cukorral, és tegyük bele a kakaóport. Ha kézi keverőt használsz, állítsd közepes fokozatra. Öntsük a tejet a tálba, majd keverjük össze. Adjuk hozzá az átszitált lisztet és a sütőport, ezután keverjük össze amíg homogén masszát nem kapunk.
Öntsünk a tésztához olajat és keverjük össze. A hőálló üvegtálat kenjük ki olajjal, Semmiképpen ne fém formába tegyük a tésztát, mert ezt mikrohullámú sütőben fogjuk elkészíteni.
Tegyük a mikrohullámú sütőbe, és süssük 7 percen keresztül 600 Watton. Miután kész, hagyjuk hűlni. Egy tálba keverjük össze a tejszínt a porcukorral, használjunk villát vagy habverőt. Vegyünk elő egy üvegtálat, majd béleljük ki fóliával. Törjük kisebb darabokra a tésztát, majd tegyük a tál aljára. Tegyük rá a krémet, és szórjuk meg a bogyós gyümölccsel.
Ismét egy réteg tészta következik, majd a tetejére a krém, és a gyümölcs. Megint egy réteg tészta jön, ezután pedig a tetejére a maradék krém.
Fedjük be a süteményt, és helyezzük hűtőszekrénybe 2 órára.
Végül vegyük ki a tortát, a formának köszönhetően megtartja a formáját, díszítésként tegyünk a tetejére áfonyát.
0 Megjegyzések