Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Már lemondtam a zsíros serpenyőről, de a szomszéd azt mondta, próbáljam ki a titkos módszerét!

A zsíros edények, és serpenyők gyakran annyi bosszúságot tudnak okozni, hogy legszívesebben kidobnánk őket, csak ne kelljen kínlódni a megtisztításukkal.
Ha már minden súrolószert kipróbáltunk, és egyik sem vált be, az alábbi módszernek megéri adni még egy esélyt.

Az öntöttvas edények sokkal hamarabb koszolódnak, és jobban beleivódik a felületükbe a zsíros lerakodás.

Ezzel a módszerrel azonban nagyon hatékonyan megtisztíthatjuk.

Hozzávalók:
olaj
víz

Alkalmazás:
1.Szórjunk durvább sót a serpenyőbe, majd az ujjunkkal dörzsöljük jól át.
2.Öntsünk olajat a serpenyőbe, és ezzel is dörzsöljük be a serpenyő egész felületét.
3.Ezután öntsünk bele vizet, és öblítsük ki a serpenyőt.
4.Töröljük ki a serpenyőt egy törlőruhával, és élvezzük a tökéletes eredmény látványát.

Létezik még egy másik megoldás, ami a nagyon piszkos edények megtisztítására alkalmas.

Hozzávalók:
ecet
szemeteszsák

Alkalmazás:
1.Töltsük meg a serpenyőt ecettel.
2.Tegyük bele óvatosan egy szemeteszsákba, és kössük meg jó szorosan.
3.Hagyjuk egy napig állni, majd vegyük ki a serpenyőt, és mossuk el. Ha elsőre nem tisztul meg teljesen, ismételjük meg a műveletet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések