A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Botka ígéretet tett Brüsszelben

Ha az MSZP győzelmet arat a jövő tavaszra tervezett országgyűlési választásokon, akkor visszavonja a Közép-európai Egyetemet is érintő felsőoktatási törvényt, valamint a civil szervezetek átláthatóságáról szóló javaslatot is elvetné – jelentette ki a párt miniszterelnök-jelöltje brüsszeli kétnapos látogatását követően tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön.
Az Orbán Viktort a közelmúltban visszataszító módon támadó Frans Timmermans-szal, az Európai Bizottság első alelnökével folytatott megbeszélésén Botka László úgy fogalmazott, hogy Magyarországon a szocialista párt és a demokratikus ellenzék az európai demokratikus jogállam helyreállításában érdekelt.

Alakul a kerítésellenzők nemzetközi szövetsége

A Fidesz szerint azért fogadták Botka Lászlót Brüsszelben, mert megígérte, hogy lebontja a határkerítést.

Az elhangzottak alapján Botka azt szeretné, hogy büntessék meg az Orbán-kormányt, hozzátéve, hogy ez ne Magyarország ellen szóljon, hanem kimondottan a magyar kormány ellen. Amennyiben ugyanis – ahogy Botka fogalmazott – „kényszerűségből” az unió egységét megtörve kétsebességes Európa jön létre, annak okozója szerinte nem is lehet más, csak egyértelműen Orbán Viktor – húzta alá.

Majd miután a magyar miniszterelnököt tette felelőssé a leendő kétsebességes Európáért, ostorozni kezdte az EU-n belüli egyenlőtlenségeket, egy amolyan rögtönzött választási kortesbeszéd keretében.

A politikus azt előbb beismerte, hogy az Európai Unió elszakadt az emberektől, akik nem érzik a mindennapokban, hogy az európai együttműködés segítséget nyújtana számukra.

„Elképesztő az igazságtalanság az unióban a nemzetállamokon belül és az egyes tagországok között is” – jelentette ki Botka László.

Ezzel kapcsolatban ezután példaként az unión belül tapasztalt bérkülönbséget említette, és megállapította, hogy nincs európai szintű védelme a munkavállalóknak. Megengedhetetlen, hogy kis vagy közepes európai ország nem tud a multinacionális cégek ellen hatékonyan fellépni a munkavállalók érdekeinek és fizetésének megvédése érdekében – közölte.

Botka László elmondta komoly reményeket fűz egy új közös európai politikához, mellyel szerinte 21. századi, élhető és fejlődő Európát lehessen teremteni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések