A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bármelyik pillanatban a földdel egyenlővé válhat Európa! Borzasztó dolgot közöltek!

Az Iszlám Állam nagyjából 5000 terroristája vegyülhetett el az Európai Unió országaiban. A becslés egy európai biztonságpolitikai konferencián hangzott el a belga fővárosban, Brüsszelben, szerdán, ahol azt is kiemelték: az Európai Unióban élő takfiri terroristák többsége európai polgár, másod- és harmadgenerációs betolakodó.
A szakértők a konferencián megállapították, hogy az EU biztonsági rendőrsége megbukott, hiszen az Iszlám Állam terroristái szétszóródtak a 28 tagú unióban azzal a szándékkal, hogy halálos támadásokat hajtsanak végre.

A konferencián problémaként kiemelték a terrorizmus elleni küzdelem hiányos koordinációját, valamint az uniós országok közötti hírszerzési információk megosztásának elégtelenségét.

A kutatás vezetője, Jeremy Shapiro azt hangsúlyozta, hogy a veszélyek Európában a nehéz belpolitikai helyzetből is ered. Biztosítani kell az EU-országok határait – ezt már a korábbi uniós biztos, Michel Barnier mondta a konferencián. A menekültválságot kihasználva ugyanis magukat menekültnek álcázva Európába jönnek a terroristák.

“Jelenleg mintegy 250 ezer szíriai várja Líbiában a lehetőséget, hogy átkeljen a tengeren, és körülbelül 3 millió szíriai menekült tartózkodik Törökországban, Libanonban és Jordániában, így még nincs vége” – mondta Barnier. (Az adat tavalyi, egy év alatt több mint 1 millióval nőtt a menekültek száma a UNHCR hivatalos adatai szerint. a szerk.)

Közben az európai államok több polgára csatlakozott a közel-keleti terrorista csoportokhoz az elmúlt néhány évben. Februárban az EU bűnügyi hírszerző ügynökség, az Europol ismertette, hogy száz ország mintegy 30 ezer fegyverese utazott Szíriába és Irakba 2011 óta a takfiri terrorista csoportokhoz.

Figyelmeztettek: az európai terroristák a kiképzés után visszatérhetnek hazájukba támadásokat végrehajtani.

Belgiumra, amely az Európai Unió legfontosabb intézményeinek, valamint a NATO-központ otthona, úgy tekintettek, mint a Daesh elsődleges toborzási központjára Európában.

Forrás: hunhir.info

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések