Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Vöröslencseleves magyarosan

Régóta ki akartam próbálni a vöröslencsét, úgyhogy mikor vettünk, nem bírtam magammal. Az indiai fűszerekről viszont ideiglenesen le vagyok tiltva, úgyhogy más irányba kellett elvinnem az ízvilágot... ezért hazatértem, még ha csak gasztronómiailag is.
Hozzávalók / 4 adag

25 dkg vöröslencse
5 dkg sonka
1 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál só
bors ízlés szerint
80 g sűrített paradicsom
7 dl víz
3 db babérlevél
0.5 dl napraforgó olaj

Elkészítés

A sonkát az olajon megpirítjuk, kivesszük, félretesszük. 
A vöröshagymát sózzuk, üvegesre pirítjuk a maradék zsiradékon.
Hozzáadjuk az átválogatott, átöblített vöröslencsét, felöntjük annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a borsot. 
Kb. fél órát főzzük, míg a lencse teljesen szétfő. Gyakran kevergessük, mert hajlamos lekapni. 
Ízesítsünk utána ízlés szerint, a sűrűséget is állítsuk be, majd tálaljuk a pirított sonkával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések