Mostanában igyekszem kevesebb húst fogyasztani, de a fehérjebevitelt sem akarom elhanyagolni. A kínai büfék tojásos rizséhez képest ez egy egészségesebb változat, amit már az előző receptben emlegetett mogyoróvaj koronáz meg, és dob még egy kicsit a napi fehérjeadagunkon.
Hozzávalók / 3 adag
160 g barnarizs
2 db tojás
1 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma (vagy 1 nagy gerezd)
1 közepes db újhagyma
1 közepes db piros kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
1 ek szójaszósz (ízlés szerint)
1 csipet kurkuma
1 csipet himalája só (ízlés szerint)
1 csipet fekete bors (ízlés szerint)
1 ek mogyoróvaj (ízlés szerint)
3.2 dl víz
Elkészítés
A barna rizst fedő alatt megfőzzük (a főzési időt betartva), ellenállva annak, hogy kavargassuk. Félretesszük kb. 2 órára.
Megöntözzük egy kis olívaolajjal, elkezdjük pirítani, hozzáadjuk a hagymákat, a paprikát, szójaszószt, kurkumaport.
A tojásokat felverjük sóval, borssal ízesítjük, majd lassan adagolva, folyamatosan kevergetve eloszlatjuk a rizsen, igyekezzünk alaposan elkeverni, hogy ne legyen rántottaszerű az állaga.
Petrezselyemmel, hagymával megszórva és egy kis mogyoróvajjal nyakon öntve tálaljuk.

0 Megjegyzések