Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Mexikói borsóleves

Ez a borsóleves és a guacamole házasságából született. Az ötlet onnan fakadt, hogy ült egy avokádó a hűtőmben. Mit kezdhetek vele? Úgy gondoltam, sűríteni jó lesz. Készítettem egy guacamolét, amivel behabartam a borsólevest.
Hozzávalók / 4 adag

40 dkg zöldborsó
7 dl zöldség alaplé
1 közepes db avokádó
1 közepes db lime (leve és reszelt héja)
0.5 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 csipet bors
1 csipet só
1 ek napraforgó olaj
1 kávéskanál chilipehely
2 szál menta

Elkészítés

Egy kanál olajon előpároljuk a borsót.
Egy edénybe beletesszük a héjából kikapart avokádó húsát, a fokhagymát, a petrezselymet, a lime-ot, borsot, esetleg egy csipet sót, és összeturmixoljuk.
A borsót néhány percig pároljuk, majd felengedjük az alaplével, felforraljuk, majd hozzákeverjük a guacamolét. Újra összeforraljuk.
Tálalásnál a levest meghintjük chilipehellyel és menta levelekkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések