Ez is egy "rendkvül bonyolult" és "időigényes" étel, de a viccet félretéve, 10 percbe sem tart elkészíteni és a végeredmény maga a csoda.
20 dkg félkemény kecskesajt
5 dkg fenyőmag (durvára aprítva)
1 ek olívaolaj
20 dkg salátakeverék (rukkola, batávia, madársaláta)
1 teáskanál dióolaj
só ízlés szerint
Elkészítés
A kecskasajtot kb. másfél ujjnyi vastag szeletre vágjuk és kisméretű pogácsaszaggatóval 6 db korongot formázunk belőle. Tipp: ha kevesebb "gyártási hulladékot" szeretnénk a szánkban eltüntetni :) akkor háromszögre vagy téglalapra is vághatjuk.
Megkenjük pici sóval elkevert olivaolajjal (hogy jobban ragadjon rá a mag), majd durvára őrölt fenyőmagba nyomkodjuk. Jó alaposan nyomkodjuk bele a fenyőmagba. (Én a két tenyerem között is összenyomkodtam.)
Felhevített, pici olajjal kikent vastag aljú serpenyőben lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük.
Kevés sóval ízesített, dióolajos salátával kínáljuk.
0 Megjegyzések