Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Medvehagyma krémleves

Fokhagymakrémlevest évek óta nagy sikerrel készítek a családnak. Gondoltam, medvehagymával is finom lehet. Igazam lett. Hihetetlenül egyszerű, gyors és finom étel. A fokhagymakrémlevesnél kicsit intenzívebb az íze. ;)
Hozzávalók / 4 adag

150 g medvehagyma
1.5 l víz
5 dl főzőtejszín
4 ek napraforgó olaj
3 evőkanál finomliszt
2 db leveskocka
só ízlés szerint
2 szelet kenyér (kockára vágva, pirítva)
5 dkg sajt (reszelt)

Elkészítés

Megmossuk a medvehagymát, felaprítjuk, beletesszük a turmixgépbe. Felöntjük 2 dl vízzel, és simára turmixoljuk.
Az 1,3 l vizet felforraljuk a 2 leveskockával.
A felhevített olajba elkeverjük a lisztet, 1-2 percig kevergetjük, majd felöntjük a medvehagyma-péppel.
Szép lassan hozzákeverjük a a "húslevest".
Ha felforrt, félrehúzzuk, és felöntjük a tejszínnel, majd forrásig visszatesszük.
Megkóstoljuk, ha szükséges, pici sót még tehetünk hozzá.
Ha felforrt, levesszük a tűzről.
Pirított kenyérkockával és sajttal tálalhatjuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések