Vizsgaidőszakban nem állhatok neki saját kezűleg készíteni a gnocchit, viszont némi vigaszra szükségem van. A célnak tökéletesen megfelel, abszolút comfort food max. 15 perc alatt.
40 dkg kész, hűtött gnocchi (vagy saját készítésű)
10 dkg bébi spenót
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál finomliszt
1.5 dl tej
5 dkg krémsajt
5 dkg reszelt sajt
5 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
Egy serpenyőben 3 ek. olajat forrósítunk, rádobjuk a megfőzött gnocchit, megpirítjuk. Néha forgassuk át.
Egy másik (nagyobb) serpenyőben 2 ek. olajon megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, felöntjük tejjel, összekeverjük, kicsit összeforraljuk. Hozzáadjuk a krémsajtot, a megmosott bébi spenótot, sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzről.
A megpirult gnocchit átöntjük a spenótos serpenyőbe, megszórjuk reszelt sajttal, és jól összeforgatjuk.

0 Megjegyzések