Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Hamis krémtúrós szelet – Istenien finom!

Hamis, mivel nem tartalmaz túrót. Véletlenül jöttem rá, hogy a pudingos-tejfölös egyvelegnek krémtúró íze van. Így egy kicsit felturbózva, sütés után is megmaradt ez az ízhatás. Nagyon egyszerű és gyors sütemény.
Hozzávalók / 4 adag
A tésztához
40 dkg finomliszt
15 dkg cukor
10 dkg margarin
7 ek tej
1 db tojás
0.5 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert reszelt citromhéj
1 csipet só

A töltelékhez
5 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
600 g tejföl
1 fél citromból nyert citromlé

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.
A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pudingport összefőzzük, majd hűlni hagyjuk.
A tésztát ketté vesszük, mindkét buciból tepsi méretű lapot nyújtunk. Az egyiket kivajazott tepsi aljára fektetjük.
Ha a krém kihűlt, hozzákeverjük a kis és nagy pohár tejfölt és a fél citrom levét.
Az így kapott krémmel megkenjük a tepsiben lévő tésztalapot, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot.
A tetejét villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
Porcukorral tálaljuk, melegen és hidegen is isteni!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések