Lehet ezt a receptet túlbonyolítani, de szerintem ilyen egyszerűen nagyszerű.
Hozzávalók / 4 adag
A salátához:
2 db fejessaláta (a belső, sárgásabb, ropogósabb levelek)
4 db csirkecomb (egész)
2 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Az öntethez:
2 dl joghurt (natúr)
1 gerezd fokhagyma
1 db tojássárgája
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál mustár
1 ek olívaolaj
2 teáskanál citromlé (valódi)
5 dkg edami sajt
Elkészítés
A salátához:
A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, egy akkora jénaiba tesszük, hogy elférjenek egymás mellett. Rácsorgatjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk.
190 fokon háromnegyed óra alatt megsütjük, a bőre ropogós legyen. Kicsit kihűtjük, a húst letépkedjük a csontokról.
A kenyeret kis kockákra vágjuk, száraz serpenyőben megpirítjuk.
Az öntethez:
Az öntethez a fokhagymát átnyomjuk, a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk.
Tálaláskor a salátaleveleket elrendezzük egy nagy tálon (ha túl nagyok, kisebbre téphetjük). Rászórjuk a húst, a kenyérdarabkákat, végül meglocsoljuk az öntettel.

0 Megjegyzések