Nagyon sok étterem étlapján szerepel a "brutus saláta". Gondoltam, kipróbálom itthon is, nagyon laktató és finom saláta!
Hozzávalók / 4 adag
A salátához
0.5 db jégsaláta
25 dkg füstölt-főtt tarja
25 dkg sonka (lehet csirkemellsonka, gépsonka)
25 dkg trappista sajt
140 g csemegekukorica (konzerv)
Az öntethez
2.5 dl tejföl
100 g majonéz
1 teáskanál porcukor
Elkészítés
A salátát, a tarját, a sonkát és a sajtot vékony csíkokra szeleteljük, majd jól összekeverjük.
A kukoricát lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz.
A tejfölt a majonézzel és a porcukorral jól összekeverjük, és a salátára öntjük.
Jól összekeverjük.
Hűtés után tálaljuk.

0 Megjegyzések