Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Zöldséggel rakott csirkemellfalatkák

HOZZÁVALÓK

1 kg csirkemell
70 dkg vegyes zöldség (zöldborsó, sárgarépa, karfiol, brokkoli, fehérrépa)
3 gerezd fokhagyma
5 dl tejszín
1 db tojás
20 dkg reszelt sajt
bors
6 ek olaj

ELKÉSZÍTÉS

A csirkemellet 3 cm-es kockákra vágjuk, megsózzuk, megszórjuk borssal, majd kevés olajon szép pirosra pirítjuk. A zöldségeket félig megpároljuk.
Egy jénai tálat kikenünk olajjal, a csirkemellkockákat elterítjük, majd rátesszük a párolt zöldségeket. A tejszínt, tojást, tört fokhagymát és egy marék sajtot összekeverünk, és megsózzuk, -borsozzul.
A keveréket a zöldségekre öntjük, alufóliával letakarjuk, és  a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 20 perc elteltével levesszük az alufóliát, rászórjuk a maradék sajtot, és így tesszük vissza a sütőbe. Kb.10 perc alatt a sajt ráolvad, és pirosra sül a teteje. Párolt rizzsel kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések