Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Töltött lángos, villámgyors recept, sokkal finomabb mint a megszokott módon készítve!

Rajongunk ezért a lángosért, mert nagyon laktató és könnyen elkészíthető!
Hozzávalók:

500- 550 g lisiszt,
500 ml kefír,
1 db tojás,
1 kiskanál szódabikarbóna,
2 evőkanál olaj,
50 g vaj,
só,
töltelék tetszés szerint (burgonya, darált hús stb.

Elkészítés:

Keverjük össze a kefirt a szódabikarbónával, a tojással és az olajjal, végül adjuk hozzá az átszitált lisztet és gyúrjunk egy puha tésztát belőle. Hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 10 percet. Tegyük a tésztát lisztezett nyújtódeszkára, vágjunk 8-9 darabot belőle és nyújtsuk el mindegyik darabot külön – külön 1 cm vastagságúra, tegyük a közepébe a tölteléket, a széleit pedig hajtsuk felfelé, nyomkodjuk meg, hogy ne folyjon ki a töltelék.

A palacsintát hagyjuk állni szoba hőmérsékleten néhány percet, ezután süssük ki egy serpenyőben, forró olajban mindegyik darabot.

Minden darab kisült palacsintát kenjünk meg vajjal amíg forró, takarjuk le konyhakendővel és hagyjuk állni 10 percet, utána fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések