HOZZÁVALÓK
1 db egész csirke
só
bors
rozmaring
majoránna
60 dkg burgonya
30 dkg brokkoli
20 dkg szárzeller
20 dkg fejtőbab
10 dkg libazsír
2 dl fehérbor
2 fej fokhagyma
20 dkg hagyma
30 dkg kolbász (magyaros)
2 db paradicsom
2 db kápiapaprika
20 dkg cukkini
ELKÉSZÍTÉS
1.
Befűszerezzük az egész csirkét sóval, borssal, rozmaringgal és majoránnával. Összeötözzük a lábait, és 1 órán át pihentetjük. Közben a héjában megfőzzünk a burgonyát, majd meghámozzuk, és vastagabb szeletekre vágjuk. Megpároljunk a brokkolit és a szárzellert, majd puhára főzzünk a babot is.
2.
A csirkét tepsibe tesszük, meglocsoljuk 10 dkg olvasztott libazsírral, és 200 fokos sütőbe rakjuk, 10 percre. Ezután 160 fokra csökkentjük a hőmérsékletet. Egy keveset a csirkére locsolunk a fehérborból, majd mellétesszük a burgonyát, a kettévágott fokhagymával és a nagyobb darabokra vágott hagymával együtt.
3.
Letakarjuk a csirkét alufóliával, és kb. 1 órán át sütjük. Közben folyamatosan pótoljuk az elpárolgott bort. 45 perc után levesszük róla a fóliát, és mellétesszük a felkarikázott magyaros kolbászt, a paradicsomot és kicsumázott kápiapaprikát. Az utolsó 10 percre tegyük a tepsibe a felszeletelt cukkinit a brokkolival, a zellerrel és a babbal együtt. Salátával és friss kenyérrel tálaljuk.
0 Megjegyzések