Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sokkal finomabb és egészségesebb, mint a bolti: így készítsd el a család kedven ketchupjét otthon

Nem csak spórolsz, de legalább azt is tudod, mi van benne!
Hozzávalók:
½ Kg paradicsom negyedekre vágva
3 evőkanál cukor
1 teáskanál chili
Só ízlés szerint
4 evőkanál ecet

Elkészítés:

A paradicsomot egy kevéske vízzel megfőzzük kuktában, amíg 4 fütyülést nem hallunk. Ezután elzárjuk a tűzet és hagyjuk teljesen kihűlni. Mixerben péppé daráljuk, leszűrjük. Ezután a pépet közepes tűzön sütjük, és amikor forr, hozzákeverjük a cukrot, amíg el nem olvad. Ezután jön a többi hozzávaló. Addig forraljuk, amíg harmadára nem csökken a mennyisége. Amikor kész van, akkor a ketchup sűrű és ragadós lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések