Ha nincs időnk és energiánk sokáig a tűzhely mellett állni, akkor tésztát főzünk.
Ilyen alkalmakra jó szívvel ajánljuk a következő egyszerű receptet.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg csiperke gomba, 20 dkg friss spenót, 1/2 csomag spagetti vagy makaróni, 3 dl tejszín, 5-7 dkg vaj, kevés olívaolaj, 5 dkg reszelt sajt, kb. 3 ek. krémsajt, 3 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt fekete bors és szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon megfőzzük, a főzővízéből egy pohárnyit félreteszünk. Nagyobb serpenyőben kevés olívaolajjal felolvasztunk kb. 5 dkg vajat, rátesszük a megtisztított, felaprított gombát, a felaprított fokhagymát, és 1o percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a megmosott, leszárított spenótleveleket, sózzuk, borsozzuk, és kevés szerecsendiót reszelünk rá.
Ha a spenótlevelek megfonnyadtak, felöntjük a tejszínnel, beletesszük a krémsajtot, a félretett főzővizet, és összemelegítjük.
Elzárjuk a tűzhelyen a lángot, a kész szószba belekeverjük a forró tésztát, végül rátesszük a maradék vajt, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
0 Megjegyzések