Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pychotka - Hencegő

Már egy pár hónapja nézegetem ezt a receptet, nagyon megtetszett, keresgéltem az alkalmat, hogy elkészítsem... Az alkalom csak nem akart jönni, így hát ma nekifogtam elkészíteni és ilyenné sikeredett.
Hozzávalók / 6 adag

A tésztához
2 bögre finomliszt
1.5 kk sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
0.5 bögre porcukor
200 g vaj
4 db tojássárgája

A habhoz
4 db tojásfehérje
1.5 bögre porcukor
2 csapott ek étkezési keményítő
3 ek lekvár/ dzsem (ribizli-, vagy bodza-, vagy málnalekvár)
5 g dió (darált, vagy mandulaszirom)

A krémhez
0.75 l tej
4 csapott ek finomliszt
2 evőkanál étkezési keményítő
2 db tojássárgája
3 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
150 g vaj

Elkészítés

A tészta készítése: A lisztet összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, sütőporral és összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját. Összedolgozzuk, és hideg helyen tartjuk.
Közben elkészítjük a krémet: egy tálba teszünk egy kevés tejet, hozzáadjuk a simalisztet és a keményítő lisztet,  a vaníliás cukrot, porcukrot  és a tojássárgákat, jól összekeverjük. A másik lábasban a maradék tejet feltesszük főzni, majd hozzákeverjük a lisztes tejet, és sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni. A kihűlt krémet összekeverjük a vajjal, majd simára keverjük.
Közben kisodorjuk a tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd lekenjük lekvárral.
A tojásfehérjét a porcukorral és a keményítő liszttel jó keményre felverjük (ha felfordítjuk  az edényt, ne csurogjon ki a fehérje).
A lekváros tésztára lekenjük a tojásfehérjét, megszórjuk mandulával vagy dióval, előremelegített sütőben 15 percig sütjük 180 fokon, 25 percig 170 fokon, majd még 10 percet pihentetjük a forró sütőben. Majd kettévágjuk.
Összeállítás: a tészta egyik felét lekenjük a krémmel, majd rátesszük a tészta másik felét. Hideg helyen kb. 4-5 órát hagyjuk összeérni az ízeket a hűtőben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések