Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Puha hókifli

Mindig is utáltam a hókiflit. Nem szerettem, azt a száraz por ízét, amitől meg lehet fulladni, nem beszélve arról, hogy másnapra olyan kemény lesz, hogy falat lehet vele törni. Nem is próbálkoztam vele sose mindaddig, amíg egy kedves öreg néni fel nem hívta rá a figyelmem, hogy a sima lisztet cseréljem ki réteslisztre. Az eredmény fenomenális, finom, puha tészta. Azóta ez az egyik kedvenc aprósüteményem!
Hozzávalók / 5 adag

50 dkg rétesliszt
25 dkg margarin
1 dl tej
1-2 dl tejföl
1 ek cukor
2 dkg élesztő
kevés só

Elkészítés

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
Lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, belerakjuk a sót, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és 1 dl tejfölt.
Egy közepesen lágy tésztát kell kapnunk, emiatt csak fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék 1 dl tejfölt ha szükséges, vagy ha ennél is többet igényel, akkor tejjel pótoljuk.
Ha készen vagyunk, letakarva pihentetjük 30 percet.
A pihentetett tésztát vágjuk 2-3 részre, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.
Lisztezett felületen 3 mm vékonyságúra nyújtsuk ki, majd kör alakú szaggatóval szaggassuk ki.
Töltsük meg tetszőleges mennyiségű töltelékkel (lekvár, diók, mák, csoki, gesztenye, stb.), tekerjük fel, alakítsunk belőle kifli alakot, és tegyük sütőpapíros tepsibe.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 10-12 percet sütjük. Nem szabad, hogy megbarnuljanak.
Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések