A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Párizsban is erősödik az olimpiaellenesség

Párizsban is népszavazást kezdeményeznek az olimpiáról, igaz,  ott nem indult akkora lendülettel az aláírásgyűjtés, mint Budapesten.
Online petíció indult azért, hogy népszavazást rendezzenek Páriszbn arról, hogy a város megrendezze-e a 2024-es olimpiai játékokat. Még csak kilencezren írták alá a petíciót, 11 nap alatt, a kezdeményezők szerint Párizs vezetése sokkal fontosabb dolgokra, például a tömegközlekedésre, vagy a lakhatási problémák felszámolására költhetné az olimpiára szánt pénzt.

Danielle Simonnet, Párizs XX. kerületi tanácsának tagja kiállt a referendum mellett. Szerinte Párizs ugyanabban a helyzetben van, mint Brazília a 2014-es labdarúgó világbajnoksággal. “A brazilok először örültek a lehetőségnek, hiszen imádják a sportágat, de később rájöttek a rendezés hétköznapi következményeire, a megszorításokra, amik miatt egyre többen a tornarendezés ellen fordultak” – mondta a politikus.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szeptember 13-án hirdeti ki a 2024-es olimpia helyszínét, már csak Párizs és Los Angeles számít pályázónak, mivel korábban Boston, Toronto, Hamburg, Róma és nemrég Budapest is visszalépett.

Sokak szerint a magyar pályázat visszavonásával Orbán Viktor kormányfő elkerülte, hogy a támadások kereszttüzébe kerüljön, ami belpolitikailag nagy kárára válhatott volna.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések