A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Svédország: pokol vagy Paradicsom?

Az egyik oldalon ugye Donald Trump és a hozzá hasonlóak, akik szerint Svédország maga a pokol, a másik oldalon meg a svéd kormány és az egész nyugati elit, amely szerint Stockholm a civilizáció utolsó világítótornya. 
Az előbbiek szerint a bevándorlás kezelhetetlen problémákat okoz a svédeknek, akik a politikai korrektség jegyében az egész kérdést a szőnyeg alá söprik. Az utóbbiak szerint vannak apróbb gondok, de alapjában véve minden a legnagyobb rendben van. A nemi erőszak fővárosa kontra a legbiztonságosabb ország.

Nos, az egyik vezető brit bulvárlap, a The Daily Mail munkatársnője most az első változat mellett érvel egy írással, amely két dolog miatt is érdekes. Egyrészt vette a fáradságot és elment Svédországba, azon belül is a legutóbbi zavargások helyszínére, a stockholmi bevándorló negyedbe, Rinkebybe. (Ami egyáltalán nem magától értetődik, a legtöbben inkább a karosszékből szeretnek véleményt mondani, ez alól természetesen üdítő kivétel e sorok szerzője.) Másrészt: kizárólag maguk az ott élő nők érdekelték. Társadalomtudósok, jogvédő szervezetek képviselői és politikusok helyett szinte csak velük beszélgetett, legyen szó szőke svéd vagy kendőt hordó muszlim nőkről.

Ezekből a beszélgetésekből a következő kép rajzoldóik ki.

Azokon a környékeken, ahol sok a fiatal bevándorló férfi, a nők szinte csak napközben merik elhagyni az otthonaikat.

Úgy érzik, nem az a kérdés, meg fogják-e őket erőszakolni, hanem csak az, mikor.

De sokan így sem azért nyilatkoznak név nélkül, mert félnek a muszlim férfiak bosszújától, hanem mert nem akarnak a svéd feministák célpontjává válni.

A tereken csak sötét bőrű fiatal férfiakat látni, amint egész nap dologtalanul lézengenek és/vagy vegzálják az arra járókat.

A gyerekek – beleértve természetesen a bevándorló gyerekeket is – ugyanúgy célpontok, mint a nők.

A nők, ha nem akarnak áldozattá válni, jobb, ha kendőt raknak a fejükre, mert még az ad a legtöbb védelmet, ha erényes muszlimnak tűnnek.

Ezek a bevándorló nők 20-30 év után sem tanultak meg svédül.

Nem csak az erőszak, más bűncselekmények is gyakoriak – a lakásbetörésektől az autólopásokig.

A rendőrség viszont becsukja a szemét. A bevándorló szót sem akarja hallani.

Ugyanez igaz a svéd média képviselőire.

A kép nyilván nem reprezentatív, de még a túlzásokat levonva sem szívderítő - írja a valasz.hu.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések