Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Nagy hiba, ha így főzöd a húslevest, tudtad?

Mindenki azt hiszi, övé a tökéletes húsleves, de igazi jó levest készíteni igazi művészet, van néhány hiba, amelyet gyakran elkövetnek a háziasszonyok, pedig nem nagy ördöngősség, csak a következő tévedéseket elkerülni. 
Legyen szó baromfi, marha, vadhús vagy akár disznóhúsból készült levesről. A következő szabályok mindegyikra állnak:

Íme a hibák, amelyek miatt nem lesz tökéletes a húsleves:

1. Nem szeded le tökéletesen a főzés elején a habját

2. Nem mosod meg alaposan a nyers húst, mielőtt beleteszed a vízbe, hogy feltedd a levest főni.

3. Nem teljesen hideg vízben rakod oda a húst főni.

4. Közepes hőfokon főzöd, mert sietsz, nem hagyod órákig lassan főni.

5. Nem hagyod egy ideig forrón állni, amikor kész, hanem gyorsan leszűröd.

6. Szűrés előtt megkavarod a levest.

7. Nem hagyod rajta a hagymán a belső barna héját. 

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések