Mindenki azt hiszi, övé a tökéletes húsleves, de igazi jó levest készíteni igazi művészet, van néhány hiba, amelyet gyakran elkövetnek a háziasszonyok, pedig nem nagy ördöngősség, csak a következő tévedéseket elkerülni.
Legyen szó baromfi, marha, vadhús vagy akár disznóhúsból készült levesről. A következő szabályok mindegyikra állnak:
Íme a hibák, amelyek miatt nem lesz tökéletes a húsleves:
1. Nem szeded le tökéletesen a főzés elején a habját
2. Nem mosod meg alaposan a nyers húst, mielőtt beleteszed a vízbe, hogy feltedd a levest főni.
3. Nem teljesen hideg vízben rakod oda a húst főni.
4. Közepes hőfokon főzöd, mert sietsz, nem hagyod órákig lassan főni.
5. Nem hagyod egy ideig forrón állni, amikor kész, hanem gyorsan leszűröd.
6. Szűrés előtt megkavarod a levest.
7. Nem hagyod rajta a hagymán a belső barna héját.
Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
0 Megjegyzések