Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mézes tiramisu szelet – az egyik legfinomabb krémes süti

Nagyon finom, készítsétek el ti is!
Hozzávalók

a tésztához :
35 dkg liszt
10 dkg cukor
2 evőkanál méz
8 dkg vaj
1 kiskanál szódabikarbóna
2 db tojás
1-2 evőkanál tej

a krémhez:
750 ml tej
1 csomag főzős tejszínes pudingpor
2 csomag főzős tiramisu pudingpor
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
18 db babapiskóta
1-2 dl kávé
1 evőkanál rum
kakaópor
a tetejére:
2,5 dl Meggle cukrászhab

Elkészítés:

Egy tálba öntjük a lisztet és a szódabikarbónát, majd összekeverjük a meleg mézes masszával és a tojással.
Puha gyúrható tésztát gyúrunk belőle (ha kemény lenne, adjunk hozzá 1-2 evőkanál tejet).
A tésztát két részre osztjuk és a tepsi hátulján egy szilikonos sütőpapíron 20×30 cm-es tepsi méretűre nyújtjuk.
Mielőtt a sütőbe tennénk, a tésztát pár helyen megszurkáljuk, majd egymás után mindkét lapot kb. 6 perc alatt megsütjük.
Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet. A pudingokat (mind hármat együtt ) a tejjel és a cukorral megfőzzük és kihűtjük. A vajat a kihűlt pudinggal habosra keverjük.
A krémet ketté osztjuk úgy, hogy a felső lapra kerüljön a krémből legalább 3 púpozott evőkanállal.
Az egyik mézes lapot egyenletesen megkenjük a krém felével, megszórjuk kakaóporral, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan rumos kávéba mártott babapiskótával egyenletesen kirakjuk.  Erre rásimítjuk egyenletesen a maradék krémet és befedjük a második mézes lappal. A tetejét megkenjük rumos kávéval, majd a 3 evőkanál krémmel,és egy napra a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, a lapok megpuhuljanak.
Másnap a tejszínt kemény habbá verjük, és a felét a krém tetejére kenjük, megszórjuk kakaóporral és a maradék tejszínnel díszítjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések