„Kókuszimádoknak különösen ajánlani tudom…”
Hozzávalók:
a tészta hozzávalói 37×33 cm-es gáztepsihez:
10 dkg liszt
2,5 dkg holland kakaó (cukrozatlan)
12,5 dkg porcukor
4 db tojás (nagy)
1 tk vaníliaaroma
2 ek forró víz
a kókuszos krrémhez:
5 dkg kókuszreszelék
1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
2,5 dl tej
1 cs vaníliás cukor
20 dkg porcukor
20 dkg Rama margarin
Elkészítés:
A porcukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és pár perc alatt keverjük jó habosra. (legalább háromszorosa legyen)
Ekkor állandó keverés mellett, először csorgassuk hozzá a vaníliaaromát, majd kanalazzuk hozzá a forró vizet, és keverjük még 1-2 percig.
A lisztet keverjük össze a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a cukros-tojásos keverékhez. Ezután egy fakanállal óvatosan forgassuk össze a masszát.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk el rajta a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt süssük készre a piskótát. (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem)
A sütőből kivéve, rögtön fordítsuk át egy enyhén lisztezett sütőpapírra, majd 1-2 perc után, óvatosan húzzuk le a tésztáról a sütőpapírt. Ezután takarjuk le egy nedves konyharuhával, majd hagyjuk langyosra hűlni. (A bevizesített konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nedves legyen.)
Amikor a tészta langyosra hűlt, vegyük le róla a konyharuhát, majd a sütőpapír segítségével csavarjuk fel, és így hűtsük ki teljesen.
Közben készítsük el a kókuszos krémet, majd töltsük meg vele a tekercset.
A krémhez a pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a kókuszreszeléket, és a vaníliás cukrot. Ezután állandó keverés mellett, főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen.
A porcukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a puha, felkockázott margarint, és keverjük jó habosra. Ezután apránként adjuk hozzá a teljesen kihűlt kókuszos-pudingot, majd szintén keverjük jó habosra.
A kihűlt tésztát csavarjuk ki a sütőpapírból, majd kenjük rá a kókuszos krém több mint a felét. Ezután óvatosan csavarjuk fel, majd a maradék krémmel vonjuk be kívülről is.
Helyezzük be 1-2 órára a hűtőbe (vagy tegyük hideg helyre), hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
0 Megjegyzések